Задържаха и повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на 33-годишната Янита

...
Задържаха и повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на 33-годишната Янита
Коментари Харесай

Задържаха водача, причинил смъртта на Янита и ранил децата ѝ

Задържаха и повдигнаха обвиняване на водача, предизвикал гибелта на 33-годишната Янита Пепелянкова на пътя Бургас-Средец.

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвиняване на 59-годишния водач, предизвикал гибелта на 33-годишната Янита Пепелянкова. При преден конфликт в събота тя почина на място на пътя Бургас-Средец, а двете й деца пострадаха тежко.

От прокуратурата оповестиха, че виновният водач към този момент арестуван за 72 часа. Досега той се намираше в бургаската болница. Обвинението е за причиняване на ПТП, в резултата на което е настъпила гибел и са нанесени телесни повреди на други трима души.

Мъжът има наложена възбрана да напуща страната. Прокуратурата е постановила и лишаване на шофьорката му брошура.

Назначена е авто-техническа експертиза, която да покаже точните аргументи за случая. По информация на  Българска национална телевизия на мястото на местопроизшествието е липсвал спирачен път. Не се изключва и версията и водачът да е задремал зад кормилото.

Предстои в идващите дни да му бъде гледана и мярката за неотклонение, като прокуратурата ще упорства за „ задържане под стража “.

Междувременно от полицията в Бургас търсят очевидци на злополуката, с цел да подкрепят дейностите по следствието. Призовават се жителите да позвънят на тел. 112 за връзка с полицейските чиновници.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР